tel: +31(0)6 55 58 30 35 info@anniekoost.nl

Lees hier de nieuwste tips &
tricks en artikelen.

BLOG

{“dynamic”:true,”content”:”custom_meta_auteur_naam”,”settings”:{“before”:”

“,”after”:”

“,”enable_html”:”on”}}

Over de auteur

{“dynamic”:true,”content”:”custom_meta_auteur_tekst”,”settings”:{“before”:”

“,”after”:”

“,”enable_html”:”on”}}

{“dynamic”:true,”content”:”custom_meta_blog_titel”,”settings”:{“before”:”

“,”after”:”

“,”enable_html”:”on”}}

{“dynamic”:true,”content”:”custom_meta_blog_ondertitel”,”settings”:{“before”:”

“,”after”:”

“,”enable_html”:”on”}}

{“dynamic”:true,”content”:”custom_meta_blog_tekst_deel_1_boven_image”,”settings”:{“before”:”

“,”after”:”

“,”enable_html”:”on”}}

{“dynamic”:true,”content”:”custom_meta_tekst_naast_image”,”settings”:{“before”:”

“,”after”:”

“,”enable_html”:”on”}}

Steeds meer mensen geven aan zich heel moe te voelen door werk. Sommige mensen vallen uit. En dat gaat gepaard met flinke kosten. Een aantal cijfers op een rijtje:

– CBS geeft aan dat 38% van de mensen die op het werk uitvalt psychische klachten heeft. Burn-out maakt daar een groot deel van uit. 
– Zo’n 1 op de 7 medewerkers geeft aan dat ze burn-out klachten ervaren, aldus TNO en CBS. 
– Mensen vallen al snel zo’n 30 dagen uit bij werkstress-gerelateerd verzuim. Bij een burn-out zijn dit gemiddeld 242 dagen.  
– Verzuim kost de werkgevers veel geld, zo’n 250 euro per dag. Een burn-out die 8 maanden duurt kost dus al gauw 60.000 euro, exclusief de kosten voor vervanging.
– Redenen voor burn-out zijn o.a. een hoge emotionele betrokkenheid bij het werk en de stress die het werk met zich mee brengt. Ook de manier waarop we met elkaar omgaan op het werk heeft invloed. Hoe we aansturen, hoe we communiceren en hoe we samenwerken.
– Geluk en bevlogenheid helpen om een burn-out te voorkomen. 

Het is dus écht de moeite waard om te investeren in die gezonde medewerker die in balans is. Investeren in de werk-privébalans. In de cultuur in het team, de afdeling en de hele organisatie. Elke training komen er wel één of meerdere mensen naar voren die last hebben van stressklachten of zelfs op het punt staan van uitval. Het is zo waardevol dat we deze mensen kunnen helpen en kunnen zorgen voor meer energie op het werk én privé. 

Steeds vaker begeleiden we directie, het management en de leidinggevenden in datzelfde proces om samen voor meer winst door een gezonde balans te zorgen. Wij geloven in een duurzame manier van training, waarin deze laatste groep hun medewerkers faciliteert om zo een fijnere plek op de werkvloer te realiseren waar het beter loopt. En dat komt de resultaten ten goede en heeft een positieve impact op zaken als verzuim. Waar werkdruk en stress bespreekbaar zijn, kan uitval veel beter worden voorkomen omdat er op tijd ingegrepen kan worden. Dat vraagt om een betere communicatie en samenwerking. Dat zorgt voor een betere balans, op allerlei vlakken. 

Wat vraagt de meeste aandacht bij jou op de werkvloer? Wil je me dat laten weten? Stuur me een email of maak gebruik van het contactformulier op onze website. 
Heeft dat te maken met een betere werk-privébalans van jou of medewerkers? 
Of vraagt de communicatie en samenwerking op de werkvloer de meeste aandacht? 

Meer lezen over werkgeluk & stress?

Check onze andere blog artikelen…

DURVEN en DOEN.

DURVEN en DOEN.

Een paar dagen geleden las ik een stukje over de vierde aflevering van Over Mijn Lijk dat het belang van durven en doen onderstreept. In het programma neemt Tim afscheid van de 30-jarige Mirjam, die baarmoederhalskanker had. Tim geeft na het overlijden van Mirjam aan dat ze een boodschap had: “Ga doen wat je wil doen, het kan zo voorbij zijn.” 

Heb jij het hier al over met je team?

Heb jij het hier al over met je team?

Januari is bij uitstek dé maand voor goede voornemens.
Begin 2019 stond op nummer één bij de goede voornemens dat we onszelf ‘minder druk willen maken’.
Maar liefst 80% koos toen voor dit goede voornemen (bron: ING).

Wat wil jij in 2020 beleven?

Wat wil jij in 2020 beleven?

Het jaar zit er bijna op en ik merk dat ik het heerlijk vind om terug te kijken op 2019.
Het was een bijzonder en dynamisch bedrijf voor mij persoonlijk en voor m’n business.
Hoe heb jij 2019 beleefd?
En wat wil jij beleven in 2020 als het gaat over de juiste werk-privébalans en goede resultaten?

Verslaafd aan de waan van de dag 

Verslaafd aan de waan van de dag 

Het is zo verleidelijk.
Opgeslokt worden door de waan van de dag.
De operatie in worden gezogen door alles wat er speelt. Vragen van medewerkers, dingen die niet helemaal lekker lopen in het team of vragen van klanten waar achter aan gegaan moet worden. En het is soms zo verleidelijk om hier in mee te gaan. 

Ben je al lekker op dreef en wil je de nieuwste tips & tricks, kortingsacties en mini-cursussen ontvangen?

Wil je niks missen? Laat dan hier je emailadres achter. Geen zorgen we haten spam en zullen je contactinfo niet delen met derde partijen.
Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Ontdek de 10 ijzersterke communicatietips

Waar mogen we het gratis ebook naartoe sturen? Geen zorgen, we haten spam en je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. We sturen je ook een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Je gratis e-book komt eraan :)

Wat zijn de 10 grootste communicatiefouten?

Download de gratis communicatiefouten poster en ga direct aan de slag! Laat je emailadres achter, dan sturen we je het gratis poster. Geen zorgen, we haten spam en je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. We sturen je ook een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Je gratis poster komt eraan :)Kopje koffie?

Laat hier je naam en email achter en ik kom bij je terug om een afspraak in te plannen. Ik hoor graag wat je uitdagingen zijn, tot snel! Je contactgegevens worden niet gedeeld met derden. Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Bedankt voor je berichtje, ik laat snel wat weten!

Upgrade je team communicatie met het gratis ebook

 

Waar mogen we het gratis ebook naartoe sturen?  Geen zorgen, we haten spam en je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. We sturen je ook een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Je gratis e-book komt eraan :)Meer weten over werkgeluk?

Laat hier je naam en email achter en ik neem contact met je op over de mogelijkheden met betrekking tot werkgeluk. Je contactgegevens worden niet gedeeld met derden. Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Bedankt voor je berichtje, ik laat snel wat weten!

Van werkstress naar werkplezier in 6 stappen

Download het gratis werkboekje en ga direct aan de slag!  Geen zorgen, we haten spam en je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. We sturen je ook een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Je gratis ebook komt eraan :)