tel: +31(0)6 55 58 30 35 info@anniekoost.nl

Lees hier de nieuwste tips &
tricks en artikelen.

BLOG

Anniek Oost

Over de auteur

Anniek is de founder en eigenaar van het bedrijf. Anniek traint leidinggevenden & teams om met plezier en zonder stress hun werk te kunnen doen, zo vind je meer balans. Energie op je werk én thuis.

DURVEN en DOEN.

Juist als het spannend is.

2018. Ik heb een gesprek met Arno.  
We hebben elkaar eerder ontmoet in de topsportwereld en vandaag zitten we samen om een workshop over veerkracht door te spreken. Een workshop die ik twee keer ga geven op een symposium van Defensie. Ik vind het hartstikke leuk dat hij mij vraagt en krijg er energie van. 
We spreken het plan door. Het is in het Gelredome en het programma voor de hele dag is te gek. Ik ben dankbaar dat ik hier aan mee mag doen.  
Dan vraagt Arno of ik misschien ook een soort TED-talk wil doen.  
Het moet een verhaal worden over mentale veerkracht en hoe je dat kan trainen.  
Een verhaal dat inhaakt op de ervaringen van een commandant, die vertelt over leiderschap en zijn indrukwekkende ervaringen in Afghanistan. 
Er bekruipt me een zenuwachtig gevoel…  
“Voor hoeveel mensen is dat eigenlijk?” vraag ik. 
“We verwachten ongeveer 450 mensen”.  
Wow, dat zijn er veel…  
Ik heb vaker voor grote groepen gestaan, maar nog nooit zo’n grote groep. 
Ik weet meteen: dit wil ik! Yes!  
Maar zenuwen in m’n lijf schreeuwen hard het tegenovergestelde.  
Voordat ik er verder over na kan denken zeg ik “ja”.  
Ik weet dat ik dit wil en ik ga me niet tegen laten houden door angst of zenuwen.  
 
Fast-forward naar december 2019. Ik voel aan van alles dat 2020 een bijzonder jaar wordt. 2019 was al een heel mooi jaar, waarin we met het bedrijf enorme stappen hebben gezet. Qua programma’s, aantallen deelnemers, inzet van coaches, omzet en energie. En 2020 voelt als een jaar waarin we de volgende grote sprong gaan nemen met als uitgangspunt energie en groei vanuit ontspanning. Als rode draad door mijn privéleven en mijn bedrijf.  
 
Om die grote sprong te realiseren neem ik dit jaar deel aan een intensieve mastermind om m’n business op te schalen en sneller vanuit ontspanning te kunnen groeien. Ook ga ik deelnemen aan een intensieve vervolgopleiding over teamdynamiek en leiderschap om nog meer impact te kunnen creëren bij teams, management en directies. Ik kan al die dingen natuurlijk zelf leren en uitzoeken maar kies er bewust voor om me te laten coachen, omdat ik uit ervaring weet dat ik sneller en op een meer ontspannen manier groei als ik mij omring met ervaren coaches.    
Ook lopen er gesprekken met de teamleden en de coaches om te bepalen of de match nog steeds goed is en wat er nodig is om de samenwerking naar een hoger niveau te brengen, zodat we samen voor meer impact kunnen zorgen bij onze klanten. 

Ik vind het belangrijk om me te ontwikkelen als leider van het bedrijf, omdat ik geloof dat een business pas verder kan groeien als jij als leider groeit en ontwikkelt. En dat vraagt van mij dat ik de kansen kan zien, bereid ben om spannende stappen te nemen en investeer in groei en ontwikkeling. Van mijzelf, mijn team en de coaches.

En grote stappen zorgen voor grote zenuwen merk ik.  
We gaan programma’s verder ontwikkelen, online en offline. Meer inzetten op leiderschap en veerkracht. Van directie tot medewerker, van team tot individu. Het voelt allemaal spannender dan bij Defensie in 2018, waar ik uiteindelijk voor 550 man stond.  
Ik wil aan het eind van het jaar kunnen zeggen dat ik heb gedaan wat ik wilde, dat ik me niet tegen heb laten houden door zenuwen, geld of wat dan ook.  
Te vaak zie ik mensen zichzelf inhouden, omdat iets spannend is.  
Durf de sprong te wagen en doe waar je energie van krijgt. Investeer in jezelf, je team of organisatie. Omdat het leuker mag. Met meer resultaat, gemak en energie op je werk én thuis.   
 
Een paar dagen geleden las ik een stukje over de vierde aflevering van Over Mijn Lijk dat het belang van durven en doen onderstreept. In het programma neemt Tim afscheid van de 30-jarige Mirjam, die baarmoederhalskanker had. Tim geeft na het overlijden van Mirjam aan dat ze een boodschap had: “Ga doen wat je wil doen, het kan zo voorbij zijn.” 
 
Gaan voor wat je écht wilt bereiken vraagt moed. Leiderschap vraagt moed
Ik zie medewerkers en leidinggevenden zoeken naar hoe ze met gemak en vanuit ontspanning hun werk kunnen doen. Ze ervaren stress, blussen voornamelijk brandjes, vinden het lastig om draagvlak of een veilige en open sfeer te creëren op de werkvloer. Ik zie teams die niet functioneren, omdat ze niet weten hoe ze op een fijne manier samen kunnen werken. Het kan zoveel makkelijker en leuker. Met energie op je werk én thuis en meer resultaat.  
Het vraagt investeren. Investeren wanneer het nodig is en preventief investeren.  
En daar horen bij jou misschien ook zenuwen bij. Zie ze als een richtingaanwijzer, ze vertellen je wat je waardevol vindt en waar je nog in mag ontwikkelen.  
 
In onze plannen voor dit jaar staat er nogal wat op de planning. Je gaat dit jaar veel van ons zien en horen. Ik neem je graag mee:  

Leiderschapsprogramma’s: dit zijn programma’s die draaien om jouw persoonlijke leiderschap. En als je ook sturing geeft aan een team, afdeling of organisatie dan combineren we het met hoe je met meer gemak de aansturing kan doen. Hoe je de groep mee kan krijgen, draagvlak kan creëren en meer rust, tijd en ruimte creëert. De insteek is hands-on en praktisch, zodat jij weet hoe je beter in je vel kan zitten, meer energie over houdt, minder last hebt van werkstress en druk en met meer gemak en resultaat de leider kan zijn die de organisatie nodig heeft.   
Verandermanagement: Hoe kun je zorgen voor minder werkstress en druk en met meer gemak, plezier en ontspanning je werk doen? Als team, afdeling en als organisatie. Wij verzorgen inmiddels met regelmaat de coaching van afdelingen en organisaties met een betere samenwerking, meer ontspanning, focus, productiviteit en resultaten tot gevolg. We geven dus niet alleen een workshop of een training, maar kunnen ook samen met jou echt investeren om dat team, die afdeling of die organisatie te creëren die je voor ogen hebt. Het uitgangspunt blijft dat we de organisatie zelf leren hoe ze dit vol kunnen houden en een vervolg kunnen geven, zodat het ook écht duurzaam is.  
 
En een kleine sneak preview:  
We gaan mogelijk een mastermind voor directie en management organiseren, waar we in kleine groepen met regelmaat onderling kennis en ervaring uitwisselen en leiderschap naar een hoger niveau brengen. Diverse klanten hebben hier inmiddels om gevraagd. Zou jij hier interesse in hebben? Of ken je iemand die hier veel aan zou kunnen hebben? Laat het even weten!  
 
Wil je meer weten over een of meerdere van deze programma’s?  
Mail ons en dan sturen we je snel meer informatie toe of neem contact op via ons contactformulier

Meer lezen over werkgeluk & stress?

Check onze andere blog artikelen…

Dit leer je van tulpenkwekers over leiderschap

Dit leer je van tulpenkwekers over leiderschap

Ik hou van het ‘pay it forward’-principe. Door de tulpen te kopen, steun je de kwekers én kan je die positiviteit in de vorm van een bos bloemen doorgeven aan anderen. Ik hou van dat domino-effect aan positiviteit.

Leiderschap in onzekere tijden

Leiderschap in onzekere tijden

De eerste weken merkte ik dat veel bedrijven zochten naar een strategie. Want tja, hoe ga je met zo’n situatie om? Bij veel mensen zag ik verwarring, emoties en ongemak. Ook bij mijzelf. Heftige veranderingen gaan vaak gepaard met een golfbeweging aan emoties. Niet altijd fijn, wel heel menselijk. Ook kunnen veranderingen zorgen voor ‘groeipijn’, omdat de situatie je uitnodigt om zaken met frisse ogen te bekijken en te experimenteren met nieuw gedrag.

Haalt het corona-virus het beste in jou naar boven?

Haalt het corona-virus het beste in jou naar boven?

Het corona-virus heeft een flinke impact op iedereen.
Op gezondheid, werk, gezin en nog veel meer. Het gooit alles flink om.
Iedereen merkt het. En waarschijnlijk zullen alle gevolgen nog wel een tijdje merkbaar zijn.
Balen hè? Surrealistisch ook…

Hoe meer ik moet, hoe minder mijn team doet

Hoe meer ik moet, hoe minder mijn team doet

De ellende is dat al dat moeten juist averechts werkt.
Het zorgt voor extra druk, stress en afleiding. Minder focus.
Niet echt de manier om meer werk gedaan te krijgen.

Heb jij het hier al over met je team?

Heb jij het hier al over met je team?

Januari is bij uitstek dé maand voor goede voornemens.
Begin 2019 stond op nummer één bij de goede voornemens dat we onszelf ‘minder druk willen maken’.
Maar liefst 80% koos toen voor dit goede voornemen (bron: ING).

Wat wil jij in 2020 beleven?

Wat wil jij in 2020 beleven?

Het jaar zit er bijna op en ik merk dat ik het heerlijk vind om terug te kijken op 2019.
Het was een bijzonder en dynamisch bedrijf voor mij persoonlijk en voor m’n business.
Hoe heb jij 2019 beleefd?
En wat wil jij beleven in 2020 als het gaat over de juiste werk-privébalans en goede resultaten?

Ben je al lekker op dreef en wil je de nieuwste tips & tricks, kortingsacties en mini-cursussen ontvangen?

Wil je niks missen? Laat dan hier je emailadres achter. Geen zorgen we haten spam en zullen je contactinfo niet delen met derde partijen.
Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Ontdek de 10 ijzersterke communicatietips

Waar mogen we het gratis ebook naartoe sturen? Geen zorgen, je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. Naast het e-book sturen we je ook wekelijks een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring. Je kan je altijd op ieder moment weer uitschrijven.

Ik ga akkoord met

Je gratis e-book komt eraan :)

Wat zijn de 10 grootste communicatiefouten?

Waar mogen we het gratis ebook naartoe sturen? Geen zorgen, je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. Naast het e-book sturen we je ook wekelijks een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring. Je kan je altijd op ieder moment weer uitschrijven.

Ik ga akkoord met

Je gratis poster komt eraan :)Kopje koffie?

Laat hier je naam en email achter en ik kom bij je terug om een afspraak in te plannen. Ik hoor graag wat je uitdagingen zijn, tot snel! Je contactgegevens worden niet gedeeld met derden. Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Ik ga akkoord met

Bedankt voor je berichtje, ik laat snel wat weten!

Upgrade je team communicatie met het gratis ebook

Waar mogen we het gratis ebook naartoe sturen? Geen zorgen, je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. Naast het e-book sturen we je ook wekelijks een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring. Je kan je altijd op ieder moment weer uitschrijven.

Ik ga akkoord met

Je gratis e-book komt eraan :)Meer weten over werkgeluk?

Laat hier je naam en email achter en ik neem contact met je op over de mogelijkheden met betrekking tot werkgeluk. Je contactgegevens worden niet gedeeld met derden. Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Ik ga akkoord met

Bedankt voor je berichtje, ik laat snel wat weten!

Van werkstress naar werkplezier in 6 stappen

Waar mogen we het gratis ebook naartoe sturen? Geen zorgen, je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. Naast het e-book sturen we je ook wekelijks een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring. Je kan je altijd op ieder moment weer uitschrijven.

Ik ga akkoord met

Je gratis ebook komt eraan :)

Vul je emailadres in en krijg direct toegang tot de intervisie sessie video

Ik ga akkoord met

Je gratis ebook komt eraan :)

Vul je emailadres in en krijg direct toegang tot de TEMPORARY video

Ik ga akkoord met

geen