tel: +31(0)6 55 58 30 35 info@anniekoost.nl

Efficiënter, leuker en makkelijker werken ligt binnen handbereik!

CommunicatiE & SAMENWERKING

Communicatie…. Knap lastig! 

Een goede communicatie en samenwerking op de werkvloer is niet vanzelfsprekend. Individuele verschillen, negatieve gedachten en aannames, zorgen, onduidelijkheid en frustraties maken dat de communicatie en samenwerking niet altijd even makkelijk gaat.

En ook al doe je je best om het goed uit te leggen, nog een mailtje te sturen, je legt het nog een keer anders uit of je bespreekt het maar niet om ongemakkelijke situaties te voorkomen… Communicatie is soms best ingewikkeld. En door de digitalisering worden communicatieve vaardigheden steeds belangrijker om een goede connectie en relatie met een werkgever of een klant op te bouwen om vervolgens de beste resultaten neer te zetten.

 

Softskills zijn toch helemaal niet ZO belangrijk...

Communicatie lijkt soms maar misschien zo’n klein onderdeel van de bedrijfsprocessen. Als je de onderzoeken en bedrijfsresultaten erbij pakt en even rondvraagt op de werkvloer, zie en hoor je pas hoeveel impact het heeft op een aantal vitale processen binnen een bedrijf. Een overzichtje van een aantal zaken waar een goede communicatie en samenwerking een positieve impact op hebben:

 

 

et|icon_group|

Werkplezier

Een fijne werkomgeving leidt tot meer werk-plezier en minder stress 

et|icon_easel_alt|

Productiviteit

Een goede communicatie leidt tot meer efficiëntie en productiviteit

et|icon_star-half_alt|

Ziekteverzuim

Een gezonde en prettige bedrijfscultuur zorgt voor minder ziekteverzuim

et|icon_gift|

Bedrijfscultuur

Van 'op je tenen lopen' naar een fijne en open sfeer op de werkvloer

et|icon_lock|

Commitment

Gelukkige werknemers zijn meer betrokken werknemers 

et|icon_lightbulb|

Creatief denken

Een positieve omgeving inspireert. Kom maar op met die brainstorm!

et|icon_datareport_alt|

Resultaten

Efficiënter, makkelijker en slimmer werken leidt tot een beter resultaat

et|icon_clock|

Efficiëntie

Effectieve communicatie bespaart veel tijd, frustraties en problemen

 

Voor medewerkers, leidinggevenden,

je team of afdeling...

Het is hartstikke fijn als jij leert hoe je beter kan communiceren met anderen, zodat je problemen kunt voorkomen en betere resultaten neer kunt zetten samen met je team of klant. Het heeft nog meer effect als je dit samen met je team of afdeling doet.

Communiceren doe je nooit alleen. Natuurlijk kun je leren hoe jij beter communiceert, hoe je de boodschap beter over kunt brengen, kunt checken of de boodschap is overgekomen en welke acties er aan worden gekoppeld. Het is nog veel mooier als je dit samen met je team kan doen. We kunnen jullie als team of afdeling coachen op jullie communicatie en samenwerking. Je zult merken dat dit een veel grotere impact heeft op je team, organisatie, klanten en resultaten.  En dat zorgt weer voor meer werkplezier en werkgeluk. 

 

 

Hoeveel energie en tijd valt daar wel niet mee te redden...

Er wordt vaak onderschat hoeveel energie en tijd er verloren gaat door een ineffectieve en onprettige communicatie en samenwerking. Door hier juist aandacht aan te besteden zul je merken dat dit voor betere resultaten, meer focus en meer plezier op de werkvloer zorgt.

Leidinggevenden en directie nemen we in dit traject graag mee door ze te leren hoe ze met meer gemak hun team aan kunnen sturen, zodat de sfeer beter is, de neuzen dezelfde kant op staan en er minder tijd verloren gaat. Door te investeren in die cultuur op de werkvloer, kunnen we met onze aanpak een veel beter resultaat bereiken en dát heeft weer een grote impact op de werkstress die wordt ervaren. Zo kun je binnen jouw team of op jouw afdeling binnen korte tijd minder werkstress ervaren, wordt het een fijnere werkplek en gaan de resultaten omhoog.

 

 

Wat onze klanten graag willen delen...

 

"Onder begeleiding van Anniek hebben we een aantal ontwikkelingssessies gedaan met de Scrum Masters, met als hoofddoel om een beter functionerend team te krijgen. Tijdens de sessies heeft Anniek goed ingespeeld op relevante onderwerpen die op dat moment ter sprake kwamen en dit meteen geïntegreerd in het dagprogramma. Iedereen was enthousiast over hetgeen we in deze korte tijd samen bereikt hebben. Teamgevoel is stukken verbeterd! Kortom zeer geslaagd."
Arthur Veugen

Release train engineer,
Teamcoach traject

"Door de coaching ben ik me meer bewust dat je de wereld om je heen zelf kunt sturen door effectiever te communiceren. Tijdens de coaching leerden we vaardigheden die we meteen in de praktijk toe konden passen met weinig moeite."
Koen van Velzen

Application manager,
Teamcoach traject

"Door de coaching luisteren we beter, werken we beter samen, we spreken ons meer uit en we hebben meer open discussies."
Ronald Bruis

SAP consultant,
Teamcoach traject

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Laten we eens afspreken, met een kop koffie!

 

Ontdek de 10 ijzersterke communicatietips

Waar mogen we het gratis ebook naartoe sturen? Geen zorgen, we haten spam en je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. We sturen je ook een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Je gratis e-book komt eraan :)

Wat zijn de 10 grootste communicatiefouten?

Download de gratis communicatiefouten poster en ga direct aan de slag! Laat je emailadres achter, dan sturen we je het gratis poster. Geen zorgen, we haten spam en je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. We sturen je ook een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Je gratis poster komt eraan :)Kopje koffie?

Laat hier je naam en email achter en ik kom bij je terug om een afspraak in te plannen. Ik hoor graag wat je uitdagingen zijn, tot snel! Je contactgegevens worden niet gedeeld met derden. Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Bedankt voor je berichtje, ik laat snel wat weten!

Upgrade je team communicatie met het gratis ebook

 

Waar mogen we het gratis ebook naartoe sturen?  Geen zorgen, we haten spam en je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. We sturen je ook een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Je gratis e-book komt eraan :)Meer weten over werkgeluk?

Laat hier je naam en email achter en ik neem contact met je op over de mogelijkheden met betrekking tot werkgeluk. Je contactgegevens worden niet gedeeld met derden. Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Bedankt voor je berichtje, ik laat snel wat weten!

Van werkstress naar werkplezier in 6 stappen

Download het gratis ebook en ga direct aan de slag!  Geen zorgen, we haten spam en je contactinformatie wordt niet gedeeld met derde partijen. We sturen je ook een aantal tips & tricks. Veel plezier! Meer lezen? Check hier de privacyverklaring.

Je gratis ebook komt eraan :)